nybyggareibensbyn.blogg.se

En blogg om vägen till vårt drömhus. Vi Bygger ett MammutHus

Grön är skönt

Publicerad 2016-05-13 05:31:40 i Husbygget, Val av Hustillverkare,Det har varit lite stiltje i huset under två veckor nu. 
Förutom att jag, Dennis,  Dennis pappa och morfar har varit där och jobbat på som vanligt. 

Men idag har dom varit och påbörjat badrummet samt spackla väggar! Huset är fullt i material till alla ytskikt  och jag knallar runt och drömmer mig bort och fantiserar om hur slutresultatet kommer bli! 

Tyvärr så är det även tusen andra tankar och måsten som också snurrar runt i huvudet just nu, men ibland måste man få vila ifrån all stress och ångest också. 


För som jag har skrivit tidigare så är det allt annat än en dans på rosor att bygga hus. 
Speciellt om man bygger ett lösviskeshus. 
Man måste hela tiden ha full koll och full kontroll på saker och ting. 
Och det kan verkligen vara tuffa dagar! 

Vi har börjat räkna ner nu och vi är båda helt slut! 
Hade det inte varit för min andra hälft som ställer upp i alla "väder" så hade vi
 1: Sålt "skiten" innan inflyttning 
2: Gått rakt in i väggen
3: Blivit skilsmässa 


Att bygga ett modulhus är definitivt ett lättsammare husprojekt. Det enda ni behöver oroa er över är vilken av dom tre olika färg/golv/kakel m.m valen som ni ska ta. 
Fin grön våtrumsfärg va?  😝
Längtar tills kakel och klinker ska börja läggas! Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-05-15 21:26:12

Tror också de är "lättare" att bygga modulhus då man inte kan påverka så mycket av själva huset, väggar, fönster, höjd på taket osv. Däremot så har man valmöjligheter att välja bort tapeter, golv och kakel och då blir de många funderingar fram och tillbaka kan jag lova. Vad är smartast, vad ska man välja, varför? Vi tex var tvungna att få komma in i huset fort som möjligt och slippa bo dubbelt så vi valde att behålla golvet (blä!) så får vi byta ut de vid senare tillfälle då vi har mer tid och vi tänkte att pojkarna är fortfarande små och både dom och djuren nöter lite extra just nu så de är mer värt för oss att behålla golvet i början. Samma med tapeter, de nöts så enormt när man har små barn och katter så där valde vi vita standard. Däremot så valde vi helt bort saker som var lättare att fixa själv eller saker som inte är prioritet 1. Tex kakel i köket, handfat och spegel till badrummet, entrétak och bro/altan, kamin,garage m.m / Elin

Svar: Precis, ett modulhus är ju oftast färdigritat och modellen är beprövad. Lösvirkeshus ritas upp efter eget önskemål och man mäste även ha koll på alla regler ang olika mått, vad som är svensk standard osv.

Det är klart att det är en fördel att få rita huset just så som man vill. Men det kan ju bli en del missar också som man mest troligt inte får i ett modulhus.


Hade vi haft barn hade vi definitivt inte byggt lösvirkeshus. Det hade inte varit möjligt. Det krävs 100% engagemang under hela byggtiden och man får ju räkna med att processen tar minst ett år bara för huset. 😃

Dennis & Sofia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela