nybyggareibensbyn.blogg.se

En blogg om vägen till vårt drömhus. Vi Bygger ett MammutHus

Gör fina personliga tavlor,tapeter, posters m.m.

Publicerad 2017-04-24 22:32:00 i Inredning, Ytskikt,


Jag sitter och försöker få ihop tackkort och fina tavlor ifrån vårt bröllop.
Tyvärr har jag inte haft någon energi till det alls, men nu hittade jag denna sida ( http://pixers.se ) och blev helt fast.
Frågan är bara VAD jag ska välja ;) Dom har fototapeter,tavlor, posters, vägg och fönster dekorer, ja allt man kan tänka sig. 
Det går ju som sagt att lägga in sina egna bilder och göra det mer personligt, min favorit är fototapeterna men även väggdekorerna.
 
Jag funderar på något som liknar denna till sovrummet: ( Obs, lånad bild från http://pixers.se )
 
Nu önskar jag verkligen att vi snart kan göra övervåningen färdig så att jag kan beställa massvis med fina saker till alla rum.
Dom har bra priser och det är ett billigt sätt att förändra ett helt rum på.
 
Men jag börjar med våra bröllopsbilder då det verkligen är på tiden att få det färdigt.
Jag återkommer när jag har beställt så får ni se hur resultatet blev :)
 
 Husleverantör utan värdighet / Kyseenalaistamme taloyhtiön Mammuttikodin luotettavuuden

Publicerad 2017-04-19 17:36:00 i Husbygget, Husvisning, Inredning, Markarbeten, Planlösning/tillval, Val av Hustillverkare, Vatten/Avlopp, Ytskikt,


Käännös suomeksi sivun alaosassa

Översättning till finska finns längre ner i inlägget.


Vår vardag har sedan våren 2014 varit en mardröm!

Vi anlitade husföretaget Mammuthus/Mammuttikoti för att bygga vårt drömhus, men det blev tyvärr inte så. Istället står vi nu med ett hus som vi inte kan färdigställa. Huset har fel som kommer kosta oss hundratusentals kronor att åtgärda, om inte Mammutthus/Mammuttikoti tar sitt ansvar och åtgärdar dem.

All vår energi går åt till att försöka få detta löst. Detta finns i våra tankar dygnet runt och det påverkar oss och alla i vår omgivning. Mammuthus/Mammuttikoti tar inte sitt ansvar och skjuter upp problemen istället för att ta tag i dem. När vi kommer överens om ett datum och en tid för åtgärder, dyker dom oftast inte upp. När dem tillslut dyker upp, kommer dom inte på avtalad dag och tid. De hittar alltid skäl till att inte kunna åtgärda felen och ger besked om att det ska åtgärdas "nästa vecka" och sen börjar det om igen. Det känns verkligen fruktansvärt att ett företag ska kunna behandla sina kunder på detta sätt. Dem har dessutom samvete att göra det vecka efter vecka, år efter år och anställda avgår när det blir för hett om öronen.

Försäljaren i Luleå (som nu har slutat) försäkrade oss om att vi skulle kompenseras för allt som blivit fel, allt från bemötande till felbyggnationer, men inget av detta har ännu hänt.

Vi hoppas att ni som läser detta sprider informationen vidare för att fler inte ska hamna i vår situation. Vi har förstått att dessa problem även finns i Finland. Alla som har en liknande upplevelse är välkomna att ta kontakt med oss.

Tillsammans kan vi få ett slut på detta.

Media är också varmt välkomna att ta kontakt. 

Mail: dennisochsofia@outlook.com

Kyseenalaistamme taloyhtiön Mammuttikodin luotettavuuden

Oman kodin rakennus on elämäsi suurin ja tärkein kauppa.Se voi myös olla isoin haaste niin jaksamisen kuin myös taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.
Meidän arkipäivä on ollut kuin painajainen tehtyämme talotilauksen keväällä 2014.
Valitsimme taloyhtiön Mammutitalo ja tavoitteena oli saada unelmiemme talo.Mutta sen sijaan saimme puolivalmiin ja monessa suhteessa virheellisesti tehdyt työt.Vikojen korjaus maksaa satojatuhansia kr. Jos Mammuttitalo ei ota vastuuta ja korjaa näitä.Virheelliset kaadot pesutiloissa on vain osa vioista.
Taloasioiden jatkuva selvitys vie kaiken energian.
Mammuttitalo ei ota vastuuta eikä korjaa virheitä vaan välttelee yhteyttä ja lykkää sovittujen vikojen korjaus päivää.
Mammuttitalon työntekiät ottavat lopputilin yksi toisensa jälkeen.Myyjä joka välitti talokaupan Luleåssa ,on lopettamut.Hän vakuutti että kaikki virheet korjataan ,kohtelu ja viivästykset kompensoidaan.Tämä ei ollut tosipuhetta.
Jaa tämä eteenpäin että muut säästyvät samalta kohtalolta.Uskomme että monet muutkin joilla on talokauppa Mammuttitalolta , on samassa pulassa.
Jos olet samassa asemassa ,olet tervetullut ottamaan yhteyttä meihin. Yhdessä voimme vaikuttaa.
Media on tervetullut

Mail: dennisochsofia@outlook.comAtt odla egna grönsaker

Publicerad 2017-04-04 15:46:23 i Trädgård,

Äntligen har jag fått börja SÅ frön, som jag har längtat, höjdpunkten med att bo i hus måste ju vara möjligheten till att odla exakt det man själv vill, utan att vara begränsad av fyra plåtväggar (en lägenhetsbalkong)


Jag är helt "grön" när det gäller att odla men jag är glad att jag hann få ett och annat tips av min Farmor ❤️ 


Hursomhelst så bestämde jag mig för att prova mig fram med lite olika "krukor" som inte är lika fula som dom klassiska odlingslådorna eftersom jag kände att jag inte vill ha dessa klumpiga fula lådor vid fönstren hela våren. 

Vissa frön planterade jag i olika storlekar av konservburkar, men jag använde även gamla te-koppaa som jag ärvt av Farmor och Mormor.

Nu har det gått två veckor och de flesta sorterna har tagit sig riktigt bra och är redan redo för omplantering ☺️ 

Jag hittade en ekologisk pappersvariant av kruka som finns i olika storlekar. Den passar perfekt som krula fram tills den sista omplanteringen innan jag tar ut plantorna i sommar! 

Det ska bli riktigt intressant, både vanliga tomater, körsbärstomater och även ärtorna verkar växa fort! Kronärtkocka,majs och smultron verkar behöva lite med tid men dom är på god väg! 

Behöver jag säga att jag längtar till sommaren? Och till att få börja göra olika fina rum i vår stora trädgård! 

Ni kommer få mycket odlingtips i sommar när jag påbörjar mitt projekt.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela