nybyggareibensbyn.blogg.se

En blogg om vägen till vårt drömhus. Vi Bygger ett MammutHus

Husleverantör utan värdighet / Kyseenalaistamme taloyhtiön Mammuttikodin luotettavuuden

Publicerad 2017-04-19 17:36:00 i Husbygget, Husvisning, Inredning, Markarbeten, Planlösning/tillval, Val av Hustillverkare, Vatten/Avlopp, Ytskikt,


Käännös suomeksi sivun alaosassa

Översättning till finska finns längre ner i inlägget.


Vår vardag har sedan våren 2014 varit en mardröm!

Vi anlitade husföretaget Mammuthus/Mammuttikoti för att bygga vårt drömhus, men det blev tyvärr inte så. Istället står vi nu med ett hus som vi inte kan färdigställa. Huset har fel som kommer kosta oss hundratusentals kronor att åtgärda, om inte Mammutthus/Mammuttikoti tar sitt ansvar och åtgärdar dem.

All vår energi går åt till att försöka få detta löst. Detta finns i våra tankar dygnet runt och det påverkar oss och alla i vår omgivning. Mammuthus/Mammuttikoti tar inte sitt ansvar och skjuter upp problemen istället för att ta tag i dem. När vi kommer överens om ett datum och en tid för åtgärder, dyker dom oftast inte upp. När dem tillslut dyker upp, kommer dom inte på avtalad dag och tid. De hittar alltid skäl till att inte kunna åtgärda felen och ger besked om att det ska åtgärdas "nästa vecka" och sen börjar det om igen. Det känns verkligen fruktansvärt att ett företag ska kunna behandla sina kunder på detta sätt. Dem har dessutom samvete att göra det vecka efter vecka, år efter år och anställda avgår när det blir för hett om öronen.

Försäljaren i Luleå (som nu har slutat) försäkrade oss om att vi skulle kompenseras för allt som blivit fel, allt från bemötande till felbyggnationer, men inget av detta har ännu hänt.

Vi hoppas att ni som läser detta sprider informationen vidare för att fler inte ska hamna i vår situation. Vi har förstått att dessa problem även finns i Finland. Alla som har en liknande upplevelse är välkomna att ta kontakt med oss.

Tillsammans kan vi få ett slut på detta.

Media är också varmt välkomna att ta kontakt. 

Mail: dennisochsofia@outlook.com

Kyseenalaistamme taloyhtiön Mammuttikodin luotettavuuden

Oman kodin rakennus on elämäsi suurin ja tärkein kauppa.Se voi myös olla isoin haaste niin jaksamisen kuin myös taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.
Meidän arkipäivä on ollut kuin painajainen tehtyämme talotilauksen keväällä 2014.
Valitsimme taloyhtiön Mammutitalo ja tavoitteena oli saada unelmiemme talo.Mutta sen sijaan saimme puolivalmiin ja monessa suhteessa virheellisesti tehdyt työt.Vikojen korjaus maksaa satojatuhansia kr. Jos Mammuttitalo ei ota vastuuta ja korjaa näitä.Virheelliset kaadot pesutiloissa on vain osa vioista.
Taloasioiden jatkuva selvitys vie kaiken energian.
Mammuttitalo ei ota vastuuta eikä korjaa virheitä vaan välttelee yhteyttä ja lykkää sovittujen vikojen korjaus päivää.
Mammuttitalon työntekiät ottavat lopputilin yksi toisensa jälkeen.Myyjä joka välitti talokaupan Luleåssa ,on lopettamut.Hän vakuutti että kaikki virheet korjataan ,kohtelu ja viivästykset kompensoidaan.Tämä ei ollut tosipuhetta.
Jaa tämä eteenpäin että muut säästyvät samalta kohtalolta.Uskomme että monet muutkin joilla on talokauppa Mammuttitalolta , on samassa pulassa.
Jos olet samassa asemassa ,olet tervetullut ottamaan yhteyttä meihin. Yhdessä voimme vaikuttaa.
Media on tervetullut

Mail: dennisochsofia@outlook.comKommentarer

Postat av: Nya huset

Publicerad 2017-04-20 09:07:31

Förstår tyvärr allt för väl vilken oro och stress ni genomgår.
Vi har ju också haft ett h-lvete med vårt bygge men har på många sätt lyckats reda ut alltihopa och därmed fått ett bra hus och blivit kompenserade...mycket tack vare en stombesiktning och en husleverantör i ryggen. Vi har även haft en fastighetsjurist som väglett oss. Men även vi har små rester kvar som verkar vara väldigt svåra att få åtgärdade.

Önskar er all lycka och välgång i detta ärende...och fortsätt kämpa!

Postat av: veronica

Publicerad 2017-04-22 12:10:53

hej!
vad är det för problem / fel som blivit?
Vi har nu flyttat in i vårt mammuthus och varit nöjda från start.

Svar: Hej!
Det är många dolda fel som feldragning av vatten och avloppsrör som kommer upp på fel ställen samt felinstallation av el, felkonstruktioner av ventilationssystemet m.m. Vi kan ju tyvärr inte gå ut med exakta fel eftersom fallet inte är avslutat ännu.
nybyggareibensbyn.blogg.se

Postat av: Sofia

Publicerad 2017-06-12 10:59:21

Hej,
Vi stod och valde mellan Mammuthus och ett annat företag. Valde de andra företaget enbart på grund av tomtens läge som var bättre. Nu gick det inte bättre för oss heller. Vårt hus som skulle stå klart 2015 blev klart först i år. (Finns också i Bensbyn)

Tragiskt och beklagligt hur det verkar se ut i husbyggarbranchen. Är det hustillverkarnas fel eller är det problem med valet av underleverantörer?

Hoppas ni får ordning på allting och att processen går er väg. Hoppas fler också vågar anmäla och dra det rättsligt för just nu hör jag i stort sett varje vecka om husbyggen som blir katastrofala med stora problem som följd för den nya husägaren.

Svar: Hej! Ja vi har nog hört om ert hus, det är verkligen helt otroligt att "vem som helst" ska kunna ha en byggfirma och att det sedan knappt finns något stöd att få som kund till bluffföretag.
Vi har haft problem med både Hustillverkaren och entreprenörerna. Största problemet var nog försäljaren som arbetade som konsult och sålde "guld och gröna skogar" som sedan visade sig att han själv "hittat på" och Husföretaget tillhandahöll inte det som säljaren hade sålt. Alltså bl.a. ett nyckelfärdigt hus. Det som är tråkigt är att han nu arbetar och säljer hus för ett annat husföretag.

Vi bor i vårt hus men har många stora och dyra fel som felplacerad ventilation, stora fel i badrummet och tvättstugan med bl.a. Vattenledningar som kommer upp på fel ställen, elfel m.m.
nybyggareibensbyn.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela